ДОСЛІДЖЕННЯ СТАНУ ПРИРОДНОГО НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ЦЕНТРАЛЬНОЇ ЧАСТИНИ МІСТА КРЕМЕНЧУК МЕТОДОМ БІОІНДИКАЦІЇ - Питулько, Катерина; Алєксєєва, Тетяна (Publishing house «UKRLOGOS Group», 2024)
Вплив інтенсивної господарської діяльності людини призводить до значних змін стану компонентів біосфери: погіршується якість атмосферного повітря, природних вод, ґрунтового покриву, відбувається накопичення забруднюючих речовин у тканинах рослин, що негативно впливає на стан здоров’я населення, особливо дітей. У зв’язку з цим важливим завданням є вивчення екологічного стану довкілля, пошук методичних підходів для оцінки його якості з метою визначення природоохоронних заходів. Одним з таких методів є біоіндикація, що дозволяє за зміною природних об’єктів (хімічного складу, морфологічних ознак тощо) визначити рівень антропогенного впливу на природне середовище.