СЛОВА-СИМВОЛИ В СКЛАДІ СТІЙКИХ ВИСЛОВІВ НА ПОЗНАЧЕННЯ ПРЕДМЕТНОСТІ - Фоменко, Діана; Кулікова, Тетяна (Publishing house «UKRLOGOS Group», 2024)
Слова на позначення конкретних предметів символізуються в процесі набуття ними значень, що випливають із властивостей самих предметів – їх призначення, використання, місця в житті людини, які, зрештою, узагальнюються, філософськи переосмислюються і функціонують уже в новій ролі – образу-символу.