ФЕМІНІТИВИ: СТАНОВЛЕННЯ НОРМИ - Колодочка, Альона; Пахар, Анастасія; Ладягіна, Валентина (Publishing house «UKRLOGOS Group», 2024)
Фемінітиви - актуальна тема для дослідження з кількох причин. По-перше, вживання фемінітивів виражає рівноправність жінок і чоловіків у мові. По-друге, фемінітиви відображають роль жінок у суспільстві, тому жінки відчувають себе більш визнаними, коли мають жіночу назву своєї професії. По-третє, зараз активно розвивається фемінізм, теорія гендеру, тому і дослідження фемінітивів стають більш популярними. По-четверте, у редакції “Українського правопису 2019” немає оновлених правил, що регламентували б уживання фемінітивів, хоча зафіксовано усталені моделі їх творення.