ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ПЕДАГОГА: ДОСВІД ПОЛЬЩІ - Владислав, Моншьор; Кирилюк, Марина (Publishing house «UKRLOGOS Group», 2024)
Економічні, соціально-культурні зміни, що відбуваються в Польщі, породжують нові виклики на ринку праці для представників багатьох професій, не виключенням є і вчителі [1]. Безпосередній вплив здійснюють різні нормативно-правові акти, що визначають принципи функціонування професії вчителя, регламентують напрям професійної діяльності вчителя, його професійний розвиток і вдосконалення. Реалізація нових освітніх програм, що випливають із реформи в системі освіти, вносять зміни в професійну підготовку й підвищення кваліфікації вчителів.