ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ І СПОРТУ У ПЕДАГОГІЧНИХ КОЛЕДЖАХ УКРАЇНИ - Романчук, Ольга; Данилевич, Мирослава (Publishing house «UKRLOGOS Group», 2020)
Формування традицій здорового способу життя та фізичної культури набуває все більшої актуальності, зумовлюючи потребу детального аналізу системи підготовки вчителів фізичної культури до професійної діяльності. Первинною ланкою професійної підготовки фахівців фізкультурного профілю є педагогічні коледжі, які готують спеціалістів до професійної діяльності в навчальних закладах. У статті розглянуто особливості функціонування типових для вітчизняного освітнього простору інституцій. Досліджено зміст, головні завдання та особливості підготовки фахівців з фізичного виховання і спорту у педагогічних коледжах України. Установлено наявність системи ступеневої підготовки фахівців зі скоординованими наскрізними навчальними планами та програмами, висококваліфікованого та досвідченого кадрового потенціалу, відповідного навчально-методичного забезпечення, достатньої матеріально-технічної бази, що дозволяють готувати кваліфікованих майбутніх фахівців з фізичного виховання і спорту в Україні.