СІМЕЙНОЦЕНТРИЧНІЙ ПІДХІД ДО ПІДТРИМКИ РОДИН, ЯКІ ВИХОВУЮТЬ ДІТЕЙ З МЕНТАЛЬНИМИ ПОРУШЕННЯМИ - Столярик, Ольга; Семигіна, Тетяна (Publishing house «UKRLOGOS Group», 2021)
Сім’ї, які виховують дітей з ментальними порушеннями, відчувають труднощі соціального включення та потребують комплексної соціальної підтримки. У роботі – на основі аналізу вітчизняної та закордонної літератури – узагальнено соціальні проблеми, з якими стикаються сім’ї, які виховують дитину з такими порушеннями, та визначено перешкоди, які виникають на шляху адаптації родини до нових сімейних реалій. Окреслено можливі сфери втручання соціальних працівників у межах сімейноцентрованого підходу до соціальної інтеграції сімей, які виховують дітей з ментальними порушеннями.