СУЧАСНІ ПОГЛЯДИ НА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНУ СПАДЩИНУ СОФІЇ РУСОВОЇ - Цехоцька, Дар’я; Пилипенко, Володимир (Publishing house «UKRLOGOS Group», 2024)
Період національного та духовного відродження, який уже вкотре переживає наша держава, супроводжується зростанням інтересу до історії, культури, духовних витоків і надбань народу. До діячів, які посідали чільне місце в національному просвітительському русі і були свідомо вилучені з нього радянською наукою, належить і Софія Федорівна Русова (1856-1940) – великий педагог, авторка багатьох досліджень з педагогіки, історії, географії, співзасновниця педагогічної академії в Україні, співробітник чисельних часописів та журналів.