ЧАСОПИС , ХУТОРЯНИН’’ ЯК ІСТОРИЧНЕ ДЖЕРЕЛО З МИНУЛОГО НАШОГО КРАЮ - Ковальчук, Назар; Крот, Володимир (Publishing house «UKRLOGOS Group», 2024)
Важлива роль у культурному житті України належать періодичним виданням. У XIX столітті просвітницьку роль виконували газети і журналам, бо саме вони впливали на свідомість освіченої частини суспільства. Актуальність нашого дослідження полягає в тому, що регіональна преса ХIХ століття виступає цінним історичним джерелом з вивчення історії Полтавщини, бо на її сторінках відображалося економічне, суспільне-політичне, культурне життя нашого краю.