ТВОРЧОПИС ЯК ЕФЕКТИВНИЙ ІНСТРУМЕНТ РОЗВИТКУ ЗВ’ЯЗНОГО МОВЛЕННЯ - Кірічек, Ірина (Publishing house «UKRLOGOS Group», 2024)
Світ навколо нас швидко змінюється. У вихорі інформаційних потоків юна особистість, що перебуває на стадії формування, потребує занурення в певну історію, яка спонукає думати, співпереживати, закохуватися в персонажів, сюжети, емоції. За влучним висловом філософа й культуролога Володимира Єрмоленка, такий "дайвінг" дозволяє триваліше концентруватися на певному явищі, розуміти, тлумачити його для самого себе. Людина з поглибленим "довгим" мисленням здатна аналізувати реальність, пов’язувати події між собою, встановлювати причиново-наслідкові зв’язки.