ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ МОТИВАЦІЇ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ - Коваленко, Аліна; Барда, Світлана (Publishing house «UKRLOGOS Group», 2024)
В сучасному освітньому середовищі важливе місце відводиться розумінню та вивченню психологічних аспектів формування мотивації навчальної діяльності у молодших школярів. Дитина, яка займається навчанням з власної ініціативи та прагне досягти знань, виявляє більший інтерес до навчального процесу та досягає високих результатів. Розуміння психологічних аспектів, які лежать в основі формування мотивації у молодших школярів, дозволяє ефективно впливати на їхню навчальну діяльність, сприяючи розвитку внутрішньої мотивації й посиленню бажання вчитися.