ГРОМАДЯНСЬКА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ЯК ОСНОВНА СКЛАДОВА ПРОФЕСІОНАЛІЗМУ СУЧАСНОГО ПЕДАГОГА НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - Виходець , Ольга; Непорада, Ірина (Publishing house «UKRLOGOS Group», 2024)
В умовах сьогодення важливо бути професіоналом своєї справи. Професіоналізм впливає на довіру до нас та нашу репутацію, на ефективність та результативність, на наш кар’єрний ріст та на те чи будемо ми отримувати задоволення від роботи, адже здатність відчувати гордість від своєї роботи та бути задоволеним не тільки фінансово, але й морально, є важливим аспектом професіоналізму. Звичайно, є певні складові професіоналізму і одним з таких складових є громадянська компетентність.