ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНА ПІДТРИМКА СТУДЕНТІВ -ПЕРШОКУРСНИКІВ В АДАПТАЦІЙНИЙ ПЕРІОД - Радовенчик, Анастасія (Publishing house «UKRLOGOS Group», 2024)
В основі адаптації за допомогою психолого-педагогічної підтримки особистості лежить усунення протиріччя між вимогами, що висуваються умовами нового середовища, та готовністю особистості до них на основі попереднього досвіду. Вирішення цих протиріч здійснюється шляхом перебудови діяльності та поведінки особистості, а також регулюючого впливу навчаючих на процес взаємодії особистості та середовища, що зумовлює динаміку процесу адаптації.