ЕКСПОРТНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ТА МОЖЛИВОСТІ ЙОГО РЕАЛІЗАЦІЇ НА СВІТОВОМУ РИНКУ - Шепель, Тетяна (Publishing house «UKRLOGOS Group», 2021)
Розглянуто головні проблеми зовнішньоекономічної діяльності Херсонської області. Визначено експортний потенціал та проаналізовано динаміку зовнішньої торгівлі. Наведено основні переваги галузей народного господарства в експортно-імпортних відносинах регіону. Проаналізовано динаміку товарної та географічної структур експортного потенціалу Херсонщини. Обґрунтовано необхідність збільшення частки наукомісткої продукції у структурі експорту області. Визначено перспективи розвитку зовнішньоекономічних відносин Таврії із країнами світу, з урахуванням сучасних торговельно-економічних інтересів. Узагальнено головні, негативні чинники впливу на розвиток зовнішньоекономічної діяльності Херсонської області.