АНАЛІЗ АСОРТИМЕНТНОЇ ПОЛІТИКИ ПІДПРИЄМСТВА ЗА ДОПОМОГОЮ АВС і XYZ – АНАЛІЗІВ - Cтеблюк Наталія; Сілантьєва, Вікторія (Publishing house «UKRLOGOS Group», 2020)
Розглянуто впровадження інтегрованого АВС і XYZ-аналізів в практику дослідження асортименту підприємства кисломолочної галузі, що дає змогу підвищити ефективність управління логістичними процесами за рахунок пошуку резервів удосконалення управління складським господарством. Для виконання комбінованого аналізу проведено окремо два аналізи, результати яких зведено для отримання матриці з дев’ятьох категорій товарів. На підставі одержаних результатів АВС-XYZ- аналізів обґрунтовано рекомендації щодо управління запасами для кожної групи товарів. Варто сконцентрувати увагу на матеріалах, що мають економічне значення, з метою зниження витрат за рахунок вживання цільових заходів, які суттєво підвищать ефективність закупівельної і складської діяльності..