НАУКОВІ ПОГЛЯДИ НА СУТНІСТЬ ПРАВОВОГО ЯВИЩА «ОБОВ’ЯЗКОВІ НЕПОДАТКОВІ ПЛАТЕЖІ» - Маринчак, Євген (Publishing house «UKRLOGOS Group», 2020)
Дослідження присвячене науковій проблематиці механізму мобілізації обов’язкових неподаткових платежів до публічних та приватних фондів коштів. Досліджуються погляди науковців на правове явище «обов’язкові неподаткові платежі». Окремо звернута увага на відмінність наукової думки пострадянської школи фінансового права та сучасної України. Аналізуються підходи до критеріїв систематизації неподаткових платежів. Досліджуються наукові позиції на коло зобов’язаних суб’єктів та напрями спрямування мобілізованих коштів. Надається сучасна реальна дефініція правовому явищу «обов’язкові неподаткові платежі». Робляться висновки про ступінь наукової розробки цього правового явища. Надається оцінка правовому регулюванню.